Ali Keleş Su Kuyusu
Uganda'da Açıldı

Su, yaşamın kaynağıdır, bereketin sembolüdür. Her damlasında hayat bulur, toprağı canlandırır, umutları yeşertir. Su kuyusu ise bu yaşam kaynağını ulaşılabilir kılan, âb-ı hayat sunan bir mucizedir. Bu bağlamda, Uganda Nakasero’da yeni bir su kuyusu açıldı ve bu sayede bölgedeki insanlara temiz ve güvenli su erişimini sağlanmış oldu.

image00005.jpeg

Açılış Töreni Büyük İlgi Gördü

Su kuyumuzun açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Törene köy sakinleri, yetkililer ve İLA Derneği temsilcileri katıldı. Konuşmalar yapan yetkililer, İLA Derneği’nin bu anlamlı projesi için teşekkürlerini sunarken, bölge sakinleri de mutluluklarını dile getirdiler.

Su Kuyusu Hayati Önem Taşıyor

Temiz suya erişim, sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda bir insan hakkıdır. Her bir su kuyusu, bu hakkı savunur, kuraklığın gölgesinde kalan topraklara umut ışığı olur. Serinliğiyle yüreklere dokunan, ferahlık veren bu eserler, birer gülümsemenin, binlerce tebessümün başlangıcıdır.

Yardımseverlerin uzanan elleri, hayatları kurtarır, umutları filizlendirir. Her katkının arkasında, bir çocuğun kurtarılan yaşamı, bir ailenin umutla dolan gözleri yatar. Kirli suyun gölgesinde kalan topraklarda, bu yardımsever eller, can suyu olur, hayatlara dokunur.

Su Kuyusu Yaşam Kaynağı

İLA Derneği olarak, suyun yaşam kaynağı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, açtığımız bu su kuyusu yerli halka hayat oluyor. Bu su kuyusunun açılmasında desteği olan Keleş Ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

image00003.jpeg 1 scaled