Hz. Ali Su Kuyusu
Nijerya'da Açıldı

Susuzluk, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ve yaşamları tehdit eden bir sorundur. Özellikle kuraklıkla mücadele eden Afrika ülkelerinde bu durum daha da vahim bir hal almaktadır. İLA Derneği olarak, “Sorumlu Olduğumuz Bir Dünya” prensibimizle bu sorunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda, Nijerya’da bir köyde yeni bir su kuyusu açtık ve bu sayede bölgedeki insanlara temiz ve güvenli su erişimini sağladık.

su kuyusu açıldı

Açılış Töreni Büyük İlgi Gördü

Su kuyumuzun açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Törene köy sakinleri, yetkililer ve İLA Derneği temsilcileri katıldı. Konuşmalar yapan yetkililer, İLA Derneği’nin bu anlamlı projesi için teşekkürlerini sunarken, bölge sakinleri de mutluluklarını dile getirdiler.

Su Kuyusu Hayati Önem Taşıyor

Açtığımız su kuyusu, köydeki 500’den fazla kişiye temiz ve güvenli su erişimi sağlıyor. Bu sayede, bölge sakinleri su kaynaklı hastalıklara yakalanma riski azalacak, hijyen koşulları artacak ve tarım faaliyetleri de daha verimli hale gelecek.

Su kuyusunun açılmasıyla birlikte, sadece temel ihtiyaçlar için değil, eğitim ve kalkınma için de yeni imkanlar doğuyor. Köydeki çocuklar, artık su aramak için saatler harcamak zorunda kalmayacak ve eğitimlerine daha fazla zaman ayırabilecekler. Hanımlar ise ev işlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlayabilecekler.

Videoyu Oynat

İLA Derneği Olarak Görevimiz Devam Ediyor

Su Kuyusu Yaşam Kaynağı

İLA Derneği olarak, suyun yaşam kaynağı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, susuzlukla mücadeleye devam edeceğiz ve ihtiyaç sahibi bölgelere su kuyuları açmaya devam edeceğiz. Hz. ALi su kuyusunun açılmasında desteği olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İLA Derneği olarak, suyun yaşam kaynağı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, açtığımız bu su kuyusu yerli halka hayat oluyor. Hz. Ali su kuyusunun açılmasında desteği olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.