Vacip Kurban
Çalışmaları Tamamlandı

İLA Derneği olarak kurbanlıklarımızın İslami ve tıbbi kontrollerini sağladık. Satın alım süreçlerini takip ettik. Yerel yetkililerle istişareler neticesinde ihtiyaç sahibi aileleri belirledik. Bayram günlerinde kontrollü bir şekilde dağıtımını gerçekleştireceğiz. Ayrıca kesilen kurbanlar vesilesiyle burada hafızlık yapan talebelerin bir yıllık et ihtiyacını karşılayacağız. Onlar adına emeği geçen herkese çok teşekkür eder. Hayırlı bayramlar dileriz.

vacip kurban

Planlama Süreci

Vacip Kurban

Kurban Bayramı’na yaklaşırken, heyecanımız ve hazırlıklarımız da artıyor. Bu yıl da, vacip kurbanımızı en güzel şekilde yerine getirmek için planlama sürecini tamamladık.

Planlamamızı yaparken, dini kurallara uymanın yanı sıra, hijyen, hayvan refahı ve çevreye duyarlılık gibi konuları da göz önünde bulunduruyoruz.

Kurban Bayramı’na hazırlanırken, ihtiyaç sahibi insanları da unutmamak ve onlara da et ulaştırmak için kurban eti paylaşımlarını da planlarımıza dahil edeceğiz.

IMG 9079

Hayvan Temini ve Denetimler

Dini kurallara ve hayvana saygıya uygun şekilde yetiştirilmiş sağlıklı hayvanlar temin etmek, kurban ibadetimizin en önemli unsurlarından biridir. Bu nedenle, kurbanlık hayvanlarımızı titizlikle seçtik.

Seçtiğimiz hayvanların resmi veteriner hekimler tarafından denetlenmesini sağlayarak, sağlık ve hijyen kurallarına uygunluğundan emin oluyoruz. Hayvanların taşınma ve bekleme süreçlerinde de refahı gözetir, strese maruz kalmamaları için gerekli önlemleri alıyoruz.

Etlerin İşlenmesi ve Dağıtımı

Kurban kesimi sonrasında etlerin hijyenik bir ortamda ve usulüne uygun şekilde işlenmesi büyük önem taşır. Bu amaçla, etlerin işlenmesi için gerekli ekipman ve araçlara sahip tesislerle iş birliği sağladık.

İşlenmiş etleri, ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ve en sağlıklı şekilde ulaştırmak için planlı bir dağıtım sistemi kurarız. Yardım kuruluşları ve mahalle muhtarları ile koordinasyon içerisinde çalışarak, etlerin adil ve ihtiyaç sahiplerine öncelik tanınarak dağıtılmasını sağlarız.

IMG 9127

Kurban Bayramı’nda yapılan yardımlar, sadece maddi bir yardım olmakla kalmaz, aynı zamanda manevi bir yardımlaşmayı da beraberinde getirir. Kurban etini paylaşmak, insanlara yardım etmenin ve onları sevindirmenin mutluluğunu yaşatır. Bu duygu, toplumda sevgi, saygı ve merhamet duygularının da gelişmesine katkıda bulunur.

Sonuç olarak, Kurban Bayramı’nda yapılan yardımlar, sadece dini bir vecibeyi yerine getirmenin ötesinde, toplumda yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaşatan, ihtiyaç sahibi insanlara yardım eden, sevgi, saygı ve merhamet duygularını geliştiren, açlık ve yoksulluğun önlenmesine katkıda bulunan ve toplumda farklı gelir grupları ve sosyal statülerdeki insanlar arasında bir köprü görevi gören önemli bir vecibedir.

Hadîs-i Şerif

“Kurbanınızı kestiğinizde elinizdeki bıçağı bırakın. Sonra iki rekât namaz kılın. Müslümanlardan hangisi, bu iki rekât namazı kılıp Allâhü Teâlâ’dan bir şey isterse, Allâhü Teâlâ, o kimseye elbette istediği şeyi verir.”