İLA'DAN ETKİNLİKLER

İla Derneği olarak Asya, Afrika, Güney Amerika gibi bölgelerde insani yardım odaklı, Avrupa ve Türkiye’de kültürel ve eğitim odaklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz.

Haziran 2017
Resim6

SURİNAM İFTAR PROGRAMI

Ramazan ayı boyunca Surinam’ın Kızılderili köylerinde iftar verildi. Ayrıca başkent Paramaribo’da kurulan yetimhanede Kızılderili yetimlere gıda, giyim, eğitim yardımı gibi sosyal yardımlar yapıldı. İslamiyetin ve yardımlaşmanın güzelliği yerli halka gösterilmiş oldu.

Eylül 2017
Resim1

SURİNAM KURBAN ORGANİZASYONU

Kurban bayramında da Surinam’lı ihtiyaç sahipleri yalnız bırakılmayarak kurbanlar kesildi ve gıda yardımı sağlandı. Yerliler aldıkları hediyelerle güzel bir bayram geçirmiş oldular.

Mayıs 2017
Ekran goruntusu 20230221 151426 e1677512508560

FRANSA KÜLTÜR FESTİVALİ

Lyon’da gerçekleşen FestCulture etkinliğinde derneğimizin tanıtımı yapıldı ve düzenlediğimiz yardım organizasyonları insanlara anlatıldı. Bu vesileyle uluslararası bir kimlik kazanılmış olundu.

Ekim 2018
Ekran goruntusu 20230221 151707 e1677568627484

ARAKAN GIDA YARDIMI

Myanmar’da yaşanan iç çatışma, etnik kıyım ve yoksulluk nedeniyle ülkenin Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya kaldılar. Barınma, açlık, susuzluk sorunlarıyla boğuşan, salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya olan bölge halkına gıda yardımı ve çocuklara yönelik rehabilitasyon etkinlikleri düzenledi.

Ekim 2018
palu5

PALU DEPREM YARDIMI

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında oluşan tsunami felaketinin ardından derneğimiz hemen yardıma koştu ve depremzedelere gıda, giyim ve temel ihtiyaç destekleri yapıldı.

Aralık 2018
Ekran goruntusu 20230221 152320 e1676982253328

JAKARTA SÜNNET ORGANİZASYONU

Endonezya’nın başkenti olan Jakarta’da müslümanlığın en önemli ve en sağlıklı değerlerinden biri olan sünnet ihya edildi. Hijyenik olmayan yöntemlerle yapılan sünnet operasyonları, çocukların sağlık problemi yaşamasına ve hayatları için ciddi risklere sebebiyet verebiliyor. Halkın ücretsiz hizmet aldığı bu organizasyonda sağlık ekibimizin çalışmalarıyla Jakarta’lı Müslümanlar sünnet olmuş oldu.

Mayıs 2019
Ekran goruntusu 20230221 152729

KAMBOÇYA İFTAR PROGRAMI

Bir zamanlar Asya’nın İncisi olarak adlandırılan Punom Pen şehrinin ihtiyaç sahibi köylerinde Ramazan-ı Şerif ayı boyunca iftar sofraları kuruldu. Halkın çoğunluğunun Budist olması sebebiyle İslamiyeti yaşamakta yalnız kalan kimsesiz yerlilerin sofralarında misafir olduk.

Ağustos 2019
Ekran goruntusu 20230221 170601

ENDONEZYA KURBAN ORGANİZASYONU

Dünyada müslüman nüfusunun en fazla olduğu Endonezya’da müslüman kardeşlerimize helal ve hijyenik gıdayı temin için kurban organizasyonu düzenlendi. Bölge halkı memnuniyetini dile getirirken dualarını da eksik etmediler.

Ağustos 2019
Ekran goruntusu 20230221 170952

FİLİPİNLER SÜNNET ORGANİZASYONU

Filipinler sünnetin ihya edilme oranının en fazla olduğu ülkelerden birisidir. Coğrafi keşiflerden sonra halen müslüman kalan Mindanao’da hijyenik ve ücretsiz bir şekilde müslüman çocuklar sünnet edildi. Hijyen açısından düşük ve bilinçsiz yapılan operasyonlardan sonra meydana gelebilecek rahatsızlıklara karşı önlem alınmış olundu. Ahir zamanda bir sünneti ihya etmenin sevinci ailelerin yüzünden okunuyordu.