Hz. Ali Su Kuyusu
Nijerya'da Açıldı

Susuzluk, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ve yaşamları tehdit eden bir sorundur. Özellikle kuraklıkla mücadele eden Afrika ülkelerinde bu durum daha da vahim bir hal almaktadır. İLA Derneği olarak, bu sorunun üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda, Nijerya’da bir köyde yeni bir su kuyusu açtık ve bu sayede bölgedeki insanlara temiz ve güvenli su erişimini sağladık.

su kuyusu açıldı

Açılış Töreni Büyük İlgi Gördü

Su kuyumuzun açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Törene köy sakinleri, yetkililer ve İLA Derneği temsilcileri katıldı. Konuşmalar yapan yetkililer, İLA Derneği’nin bu anlamlı proje için teşekkürlerini sunarken, bölge sakinleri de mutluluklarını dile getirdiler.

Su Kuyusu Hayati Önem Taşıyor

Açtığımız su kuyusu, köydeki 500’den fazla kişiye temiz ve güvenli su erişimi sağlayacak. Bu sayede, bölge sakinleri su kaynaklı hastalıklara yakalanma riski azalacak, hijyen koşulları artacak ve tarım faaliyetleri de daha verimli hale gelecek.

İLA Derneği Olarak Görevimizin Bilincindeyiz

İLA Derneği olarak, suyun yaşam kaynağı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, susuzlukla mücadeleye devam edeceğiz ve ihtiyaç sahibi bölgelerde temiz suya erişim sağlanabilmesi çalışmalar yapacağız. Hz. Ali su kuyusunun açılabilmesi için katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.