fbpx

Bir Yudum Hayat

Her canlının en büyük hakkıdır suya erişmek.  Su varsa hayat vardır, sağlık vardır…

Dünya tarihinin başlangıcından itibaren, tüm büyük medeniyetler su kenarlarında  şekillenmiş, devletler buna göre kurulmuştur. Ancak son yüzyılda bir çok sebepten dolayı, su kaynaklarında ciddi azalmalar meydana geldi. Bundan, tüm canlılar gibi biz insanoğlu da etkileniyoruz. 

image00006

Suyun Değeri

Gelişmekte olan ve kurak iklime sahip bölgelerde ise sıkıntı çok daha fazla hissediliyor. Su olmadığı için tarım yapılamamakta, temiz içme suyuna erişemeyen pek çok insan ve özellikle çocuklar salgın hastalıklardan hayatını kaybetmektedir.

image00006

En Büyük Dua

Su kainata verilen en büyük nimetlerdendir. Ecdadımızın, su ikram edene” Su gibi aziz ol evladım” duası buna işaret etmektedir.

Yine Ashâb-ı Kirâm’ dan Sad b. Ubâde r.a. Peygamber Efendimiz’e (sallâllâhü aleyhi vesellem) gelerek “Yâ Rasûlallah annem vefat etti. Onun için hangi sadaka daha efdaldir.” diye suâl edince Peygamber Efendimiz (sallâllâhü aleyhi vesellem) “Sudur” buyurdu. Hz. Sâd bir kuyu açtırdı ve “Bu annem içindir.” dedi. (Sünen Ebû Davud)

su kuyusu açıldı

Bize Düşen Görev

Bize düşen görev, elimizde ki suyun kıymetini bilip israf etmemek ve suya erişemeyen ihtiyaç sahiplerine imkan elverdiğince destek olmaktır.

Ekmeğini paylaşırsan aş, suyu paylaşırsan can olur. Suyu paylaşmak hayatı paylaşmaktır.

image00003
image00003