fbpx
image00006

Blog

Bir Yudum Hayat

Her canlının en büyük hakkıdır suya erişmek.  Su varsa hayat vardır, sağlık vardır… Dünya tarihinin başlangıcından itibaren, tüm büyük medeniyetler su kenarlarında  şekillenmiş, devletler buna göre kurulmuştur. Ancak son yüzyılda bir çok sebepten dolayı, su kaynaklarında ciddi azalmalar meydana geldi. Bundan, tüm canlılar gibi biz insanoğlu da etkileniyoruz. 
kuranı kerim yardımı kuran-ı kerim yardımı

Blog

Kamerun’da Kur’an-ı Kerim Dağıttık

İLA Derneği olarak hem, “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.(Tirmizi)” Hadis-i şerif’ ine göre bu sevaba ortak olmak, hem de çocukların bir ömür boyu kendi Kuran-ı Kerim’lerinden okuma sevincini paylaşmak istedik. Yüzlerce talebeyi kendilerine ait bir Kuran-ı Kerim sahibi yaptık. Kalplerini Kuran-ı Kerim’in nuru ile süsleyen yavrularımız sevinci görülmeye değerdi.
_1060390

Blog

Löh ve Afrika’da Hafızlık Eğitimi

Afrika’nın birçok bölgesinde, özellikle kırsal alanlarda, çocuklar Kur’an-ı Kerim’i okumayı ve ezberlemeyi öğrenirken özel bir eğitim aracı kullanırlar: Löh tahtaları. Bu tahtalar, nesiller boyu devam eden İslami eğitimin en temel araçlarından biri olarak kabul edilir.
image00015

Blog

Ertaş ve Sağlam Ailesi Su Kuyusu Uganda’da Açıldı

Susuzluk, sadece bir kelime değil, bir annenin susuzluktan çırpınan çocuğuna uzanamayışının feryadıdır. İLA Derneği olarak, bu feryada kulak verdik ve Uganda’nın Kagulu köyünde umudu yeşerttik. Açtığımız su kuyusu, sadece su değil, yaşamın ta kendisini taşıyor.
image00018

Blog

Sinan Köroğlu Su Kuyusu Uganda’da Açıldı

Suyun yaşamın kaynağı olduğu ve bereketin sembolü olduğu gerçeği, yüzyıllardır kutlanan bir gerçektir. Her damlasında hayat barındıran su, toprağı canlandırır ve umutları yeşertir. Bu nedenle, su kuyuları sadece birer su kaynağı olmanın ötesinde, âb-ı hayat sunan mucizevi yapılardır.
image00007

Blog

Cihat ve Gülperi Aslan Su Kuyusu Etiyopya’da Açıldı

Hayatın kaynağı, bereketin simgesi su, her damlasında umutları yeşertir, toprağı canlandırır. Bu yaşam iksiri, Bekise’de açılan yepyeni bir su kuyusu ile bölge halkına ulaştı. Bu mucizevi yapı, âb-ı hayat sunarak bölge insanlarına temiz ve güvenli su erişimini sağlıyor.